Пророщена пшениця - користь і шкода, як застосовувати, рецепти


Споконвіку пшениця вважається найголовнішим злаком, що дарує життя і здоров'я.

У чому полягає користь паростків пшениці
Пшениця - це основа харчування для людей, які дотримуються здорового способу життя. Це екологічно чистий продукт, має безліч лікувальних якостей, при цьому дуже поживний. Його рекомендують приймати в їжу всім людям, незалежно від віку.
  • Зародки цього злаку містять 18 необхідних амінокислот, які беруть участь в утворенні білків. Це дає можливість людському організму розвиватися нормально. Вони сприяють кращій роботі головного мозку і додають сил м'язам.
  • Паростки пророщеної пшениці містять велику кількість клітковини і геміцелюлози. Вони відмінно впливають на травлення. Вживання паростків в їжу дозволяє сповільнити засвоєння жирів, знизити вироблення інсуліну.
  • Користь настою з пророщених зерен - чудовий засіб при заїдах. Вони з'являються в разі нестачі в організмі вітаміну групи В. Пшениця дозволяє заповнити цю нестачу. Її вживання рекомендовано дітям з будь-якою формою захворювань легенів. Відмінні результати показало і застосування пророщеної пшениці при лікуванні сечокам'яної хвороби.
  • Пшениця володіє очисними корисними властивостями. Її дія при екземі та онкології сприятлива для організму. Прийом паростків призначають хворим з виразкою шлунка і кишечника. Регулярне вживання пророщений пшениці принесе користь і дозволяє організму очиститися від шлаків. Це призводить до загального оздоровлення людини, відновленню сил.
Можна сказати, що пшениця - панацея від великої кількості захворювань. Цілюща сила пророщених зерен допомагає поліпшити зір, бере участь у поліпшенні обміну речовин, зміцненні нервової системи, має протипухлинну дію в лікуванні різних кіст і жировиків.

Як проростити зерна
Пшеницю ретельно промивають у великій кількості кип'яченої води. На тарілку кладеться марля, рясно змочена водою. Потім тоненьким шаром викладаються зерна. Поверх також кладеться мокра марля. Тарілку ставлять в тепле місце. У процесі пророщування зерна рекомендується регулярно промивати, для запобігання їх закисанню.

Правила вживання
Пророщені зерна містять багато вітамінів і мікроелементів: фосфор, марганець, магній, калій і кальцій, мідь, залізо, вітаміни Е і F, біотин, целюлозу. Це відмінне лікувальне харчування, оскільки дозволяє відновити хворі клітини. Паростки можна вживати в їжу як компонент різних страв. Їх додають в овочевий салат, пюре та йогурти, сир.

Рецепти страв

  • Рецептів з цим злаком можна знайти безліч. Пророщені зерна можна змішувати з горіхами і запареним чорносливом. Заправити ці інгредієнти медом - і вийде чудовий поживний салат.
  • Відмінний сніданок з паростків готується зовсім просто. Знадобиться 1 стакан зерен, сік апельсина, ложка меду і вершкового масла. Зерна заливаються водою приблизно на годину, потім промиваються і в чистій воді варяться до м'якості. Можна додати трохи цукру.
  • Готову кашу заправляють медом і маслом, вливають сік апельсина. Дуже поживна і смачна каша з пророщеної пшениці готова.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...