Сокотерапія. Методи лікування народними засобами


Як зберегти вітаміни. Зараз пора врожаю, саме час попити свіжих соків. Розкажіть, як зробити так, щоб у склянці напою збереглися всі корисні речовини і скільки соку потрібно випивати в день, щоб бути бадьорим і здоровим?


Готуйте соки тільки зі свіжих фруктів або овочів і по можливості відразу їх пийте. У холодильнику сік зберігається не більше доби - у скляному посуді із закритою кришкою. Перш ніж віджимати сік, овочі і фрукти переберіть і ретельно вимийте під краном. З тих овочів і фруктів, які не можна вичавити з шкіркою, зніміть шкірку тонким нержавіючим ножем. Очищені овочі ще раз швидко промийте проточною водою.

Якщо ви п'єте сік для профілактики захворювань, то випивайте його стільки, скільки вам захочеться, - певних обмежень не існує. Якщо ж лікуєте якусь хворобу, то дотримуйтесь добової норми в прийомі соків: денна норма становить 2 склянки. Але перед тим як зайнятися сокотерапією, обов'язково попередньо проконсультуйтеся з лікарем.
Розкажіть детальніше про картопляний сік - чула, що він дуже корисний, але від яких саме хвороб допомагає, ніхто толком розповісти не може. 
Картопляним соком лікують захворювання шлунково-кишкового тракту: виразкову хворобу шлунка і дванадцятипалої кишки, гастрити, печію, схильність до закрепів. Лікарі-фітотерапевти стверджують, що він є також прекрасним профілактичним засобом цих захворювань. Крім того, сік молодої картоплі приймають при головних болях, а високий вміст в картопляних бульбах солей калію робить її незамінним для людей, які страждають захворюваннями серцево-судинної системи. Приготувати картопляний сік дуже легко: ретельно помиті і очищені бульби натріть на дрібній тертці, масу перекладіть в марлю і вичавіть сік. П'ють його тільки свіжим, по 1/2 склянки вранці і ввечері перед їжею.
Хотілося б побільше дізнатися про овочеві соки. Чув, що найкориснішим вважається морквяний сік. Чи так це?
Морквяний сік. Дійсно, морквяний сік - один з найкорисніших. Насамперед, він багатий вітаміном А. Також в ньому міститься велика кількість вітамінів В, С, Д, Е, натрій, калій, фосфор, сірка, кремній і хлор. Морквяний сік поліпшує апетит, структуру зубів, травлення, захищає нервову систему від стресів і перевтоми, підвищує імунітет, позбавляє від дерматиту і сухості шкіри. Крім того, морквяний сік радять пити офтальмологи - для профілактики практично всіх очних захворювань. Щоб сік краще засвоювався, капніть в стакан рослинне масло або заїжте його сметаною.
Як правильно пити соки, щоб вони дійсно приносили користь?
Особливі рекомендації ви отримаєте у свого лікаря, якщо будете лікуватися за допомогою сокотерапії. А загальні правила такі:
  1. Сік повинен бути тільки свіжоприготовленим;
  2. Намагайтеся пити соки поза їжею і не змішувати їх з мінеральною водою;
  3. До соків кісточкових плодів (вишні, черешні, сливи, аличі) не рекомендується додавати інші соки;
  4. До соків з ягід необхідно додавати сік ревеню або лимона. Можна готувати соки з суміші кислих і солодких ягід.
Чи можна за допомогою соків провести очищення нирок? Чула, що такий спосіб існує, от тільки ніяк не можу знайти рецепт! 
Для очищення і оздоровлення нирок використовуйте на вибір суміші з наступних соків:
  • Морквяний (10 частин), буряковий (3 частини), огірковий (3 частини);
  • Морквяний (9 частин), сік селери (5 частин), сік петрушки (2 частини).
Свіжі овочеві суміші пийте три дні по склянці тричі на день за півгодини до їжі, потім зробіть перерву на один день, повторіть курс. Такий спосіб очищення допоможе позбутися від шлаків, що скупчилися в нирках.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...