Ми вже починаємо забувати, що таке натуральні продукти. Магазинна продукція і товари з ринку містять велику кількість хімічних речовин. Вони додаються в продукти, щоб поліпшити інтенсивність кольору і вираженість смаку. При цьому термін придатності збільшується в кілька разів. М'ясні продукти теж не залишаються без їх додавання. Давайте розглянемо ковбасу, чи шкідлива вона і чому?
З чого виготовляють ковбасу
Ні хто не може відповісти на запитання, яку кількість натурального м'яса містить в собі ковбаса. Але багато хто вирішив знизити вживання цього продукту. Зараз виробництво ковбас поставлено на потік. І щоб вона довше зберігалася, туди додають стабілізатори і консерванти. Їх склад дуже далекий від натуральних компонентів. Вони не шкідливі, і не корисні для нашого організму.
Сучасні технології та хімічний прогрес вже дійшов до того, що з 1 кг фаршу, виготовляють у кілька разів більше сосисок. У виробництві застосовуються речовини, які підвищують вагу ковбаси. Так званий каррагіан. У малих дозах він безпечний, у великих кількостях викликає алергію.
Взагалі в деякій ковбасі зібрана майже вся таблиця Менделєєва. Всі вони додають аромат і пікантність смаку ковбаси.
З чого виготовляють сосиски
Сосиски часто різняться за своїм кольором. Є відмінності між різними видами сосисок. Дитячі сосиски мають не апетитний вигляд, сірий відтінок, і бліду поверхню. А це говорить лише про одне, в них дуже мало різноманітних хімікатів. Так що висновок напрошується сам собою, чим гірше їх вид - тим вони корисніше.
Звертайте увагу на колір сосисок. Якщо він яскраво-червоний, то це каже про великий вміст барвників. Якщо вони пофарбовані в темний колір, то в них багато консервантів. Краще якщо вони будуть мати злегка сіро-рожевий колір, в них міститься однорідний фарш.
Дивіться уважно на упаковку. Там вказано, чи проходили вироби необхідні дослідження. На дитячих ковбасах буде вказано, що вони допущені для продажу, як харчування дошкільного віку.
В абсолютно всіх ковбасах містяться хімічні речовини. Різниця тільки в їх процентному вмісті. Додають хімікати і сою змішуючи з м'ясом. На багатьох ковбасних виробництвах в ковбасу додають пір'я, хрящі і навіть шкурки. Склад її відрізняється сильним різноманіттям, але дуже малі шанси, що там є м'ясо натуральних сортів.
Співвідношення ціни та якості
Не думайте, що чим більше ви заплатите за ковбасу, тим кращої якості вона буде. Звертайте увагу не на вартість, а колір виробу. Навіть якщо виготовлювачем зазначено, що там немає сої, можливо там повно клітковини. Якщо вона здувається і морщиться, при цьому дуже солона, тоді немає сумніву там повно хімічних складових. Якщо розрізаючи її, ви бачите жир, значить, вона виготовлена зі старого м'яса.
Вся ковбаса шкідлива чи ні, вирішувати вам, врахувавши вищесказане.
Немає коментарів:
Дописати коментар