Як зберегти вітаміни. Зараз пора врожаю, саме час попити свіжих соків. Розкажіть, як зробити так, щоб у склянці напою збереглися всі корисні речовини і скільки соку потрібно випивати в день, щоб бути бадьорим і здоровим?
Готуйте соки тільки зі свіжих фруктів або овочів і по можливості відразу їх пийте. У холодильнику сік зберігається не більше доби - у скляному посуді із закритою кришкою. Перш ніж віджимати сік, овочі і фрукти переберіть і ретельно вимийте під краном. З тих овочів і фруктів, які не можна вичавити з шкіркою, зніміть шкірку тонким нержавіючим ножем. Очищені овочі ще раз швидко промийте проточною водою.
Якщо ви п'єте сік для профілактики захворювань, то випивайте його стільки, скільки вам захочеться, - певних обмежень не існує. Якщо ж лікуєте якусь хворобу, то дотримуйтесь добової норми в прийомі соків: денна норма становить 2 склянки. Але перед тим як зайнятися сокотерапією, обов'язково попередньо проконсультуйтеся з лікарем.
Розкажіть детальніше про картопляний сік - чула, що він дуже корисний, але від яких саме хвороб допомагає, ніхто толком розповісти не може.
Картопляним соком лікують захворювання шлунково-кишкового тракту: виразкову хворобу шлунка і дванадцятипалої кишки, гастрити, печію, схильність до закрепів. Лікарі-фітотерапевти стверджують, що він є також прекрасним профілактичним засобом цих захворювань. Крім того, сік молодої картоплі приймають при головних болях, а високий вміст в картопляних бульбах солей калію робить її незамінним для людей, які страждають захворюваннями серцево-судинної системи. Приготувати картопляний сік дуже легко: ретельно помиті і очищені бульби натріть на дрібній тертці, масу перекладіть в марлю і вичавіть сік. П'ють його тільки свіжим, по 1/2 склянки вранці і ввечері перед їжею.
Хотілося б побільше дізнатися про овочеві соки. Чув, що найкориснішим вважається морквяний сік. Чи так це?
Морквяний сік. Дійсно, морквяний сік - один з найкорисніших. Насамперед, він багатий вітаміном А. Також в ньому міститься велика кількість вітамінів В, С, Д, Е, натрій, калій, фосфор, сірка, кремній і хлор. Морквяний сік поліпшує апетит, структуру зубів, травлення, захищає нервову систему від стресів і перевтоми, підвищує імунітет, позбавляє від дерматиту і сухості шкіри. Крім того, морквяний сік радять пити офтальмологи - для профілактики практично всіх очних захворювань. Щоб сік краще засвоювався, капніть в стакан рослинне масло або заїжте його сметаною.
Як правильно пити соки, щоб вони дійсно приносили користь?
Особливі рекомендації ви отримаєте у свого лікаря, якщо будете лікуватися за допомогою сокотерапії. А загальні правила такі:
- Сік повинен бути тільки свіжоприготовленим;
- Намагайтеся пити соки поза їжею і не змішувати їх з мінеральною водою;
- До соків кісточкових плодів (вишні, черешні, сливи, аличі) не рекомендується додавати інші соки;
- До соків з ягід необхідно додавати сік ревеню або лимона. Можна готувати соки з суміші кислих і солодких ягід.
Чи можна за допомогою соків провести очищення нирок? Чула, що такий спосіб існує, от тільки ніяк не можу знайти рецепт!
Для очищення і оздоровлення нирок використовуйте на вибір суміші з наступних соків:
- Морквяний (10 частин), буряковий (3 частини), огірковий (3 частини);
- Морквяний (9 частин), сік селери (5 частин), сік петрушки (2 частини).
Немає коментарів:
Дописати коментар