Чим корисне м'ясо і його корисні властивості


Здається, що протистояння м'ясоїдів і вегетаріанців ніколи не вщухне. Любителі м'яса стверджують, що життя без м'ясних продуктів неможливо і в них міститься багато корисних речовин. Ті ж, хто відмовився від вживання цього продукту, впевнені, що, не використовуючи його в їжу, вони зберігають не тільки здорове тіло, а й дух. Давайте розберемося, а чи правда так корисний цей продукт.


Поширені види м'яса:

  • М'ясо ссавців (свинина, яловичина, конина, баранина, дичина).
  • М'ясо птахів (качка, курка, індичка, гусак).
  • М'ясо морських тварин (краб, риба, рак, креветка, молюски).

Хімічний склад м'яса


Продукт дуже складний, складається з білків, мінералів, жирів, вітамінів. Харчова цінність цих продуктів залежить від кількості та якості білків і жирів.

Структурним компонентом клітин людського організму є білок. Це важлива і основна перевага цього продукту. М'ясний білок засвоюється в організмі людини на 95%. Якщо ви хочете зберегти якомога більше білка в м'ясі, варіть його на сильному вогні при безперервному кипінні.

Жири корисні для росту

Жири відрізняються залежно від виду м'яса. Наприклад, жири птиці і свинячий засвоюються швидше, ніж яловичини і баранини. М'ясо - це головний постачальник жирів в людський організм. Вони особливо важливі в період активного росту.

Мінерали корисні для мозку і серця

Мінерали містяться в м'ясі в незначній кількості, але проте цинк, вкрай важливий для підтримки нормального фізичного розвитку та імунітету, в значній кількості (30%) надходить до нас в організм саме через м'ясо. Також в м'ясних продуктах міститься калій і селен. Калій допомагає надходженню кисню в мозок, нормалізує тиск, а селен сприяє зниженню ризику серцевих захворювань та онкології.

Вітаміни корисні для імунітету

Містить вітаміни групи В, особливо у великій кількості червоні види м'яса. Цих речовин майже немає в рослинній їжі. Вітаміни В необхідні організму для імунної системи, для росту тканин і органів. Крім того, містить вітамін D, який потрібен для формування зубів і кісток. Вітаміни A, E і С теж присутні в продукті в різних кількостях.
Відсутність перерахованих вище речовин в організмі людини може призвести до нездужання, брак вітамінів і різного роду захворювань.
Вживати м'ясо або відмовитися від нього повністю справа кожного. У статті ми лише описали корисні властивості м'ясних продуктів, і до чого може привести нестача речовин що містяться в них.

Як вибрати свіже м'ясо прочитати можна тут.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...