Червона ікра відноситься до делікатесів, який такий улюблений в нашій країні. Це ікра лососевих риб - горбуші, кети, нерки, форелі, сіми. Видобуватися вона стала не так давно, на початку 20 століття, і швидко завоювала ринок. Спочатку вона не вживалася в їжу людьми. Її використовували як корм худобі. В даний час без цього продукту не обходиться практично жодне свято.
Червона ікра - дуже цінний продукт харчування.
Рекомендується вживати у випадках:
- проблем з вагою,
- недокрів'ї та анемії,
- онкологічних захворюваннях,
- при йододефіциті,
- вагітним жінкам.
У ній міститься білок, його процентний вміст досягає 30 відсотків. Він дуже швидко засвоюється. У легкозасвоюваній формі в ікрі містяться такі елементи:
- лецитин;
- йод;
- залізо;
- фосфор;
- фолієва кислота;
- калій;
- вітаміни груп А, Е, D.
Калорійність цієї ікри становить 249 ккал.
Ці корисні речовини потрібні людському організму для нормального метаболізму, вони дозволяють попередити розвиток атеросклерозу, зміцнити кісткову тканину, підтримують хороший зір. В цілому ікра сприяє підвищенню імунітету і збереженню молодості і краси.
Червона ікра входить до складу відновлювальної дієти для ослаблених людей. Використовується вона в косметичних масках як омолоджуючий засіб. Відмінно діє вона для чоловічої потенції.
Пояснити ці корисні властивості продукту можна просто. По суті, ікра - це «яйця» риби. У них міститься все необхідне, щоб зародок розвивався правильно і ні в чому не потребував. Набір поживних речовин міститься в червоній ікрі в концентрованій формі. Для того, щоб отримати заряд енергії, її не потрібно вживати у великих кількостях.
Як вибирати червону ікру
Червона ікра існує тільки зерниста. У хорошій - ікринки рівні, одного розміру, досить великі і лежать окремо одна від одної. Найкорисніша і цінна ікра кети. Вона має невеликий помаранчевий проблиск. Ікринки маленькі в тонкій оболонці. Ікра горбуші має світло-помаранчевий відтінок.
Купувати продукт необхідно тільки у великих магазинах, які відповідають за якість товару, що продається. Ціна товару визначального значення в питанні якості не має.
Вибирати краще в скляній тарі, щоб було видно її. Обов'язково дивитися на етикетку. Наявність консервантів в ній повинно бути мінімальним. Ікру на вагу вибирати варто з обережністю, оскільки в даному випадку немає можливості визначити термін придатності та умови виготовлення.
Як вживати червону ікру
Зловживати не варто. Їсти її можна в невеликих кількостях, коли виникає бажання. Її надлишок може призвести до виникнення алергічних реакцій. Особливо це стосується продукту, в якому багато консервантів.
Вживати можна в різних видах: з бутербродами і млинцями, з вершковим маслом і гарячою картопелькою, можна її додавати в супи. Можна її ставити на святковий стіл як окрему закуску, в скляній тарілочці.
Єдине правило - ікра повинна бути свіжою і якісною.
Немає коментарів:
Дописати коментар