Як ви вже могли
помітити по заголовку, рецепт простий, а складових всього три: згущене молоко,
розчинна кава (якщо на виході ви хочете отримати кавове морозиво) і вершки для
збивання, тобто ті, що з жирністю від 33%. А щоб в результаті вийшов жаданий
кремовий пломбір, а не проста молочна брила, я повідаю вам один маленький
магічний лайфхак.
Левова частка
рецептів домашнього морозива без морожениці, які мені доводилося бачити на
просторах інтернету до цього, виглядала просто: молоко, ваніль, цукор,
розмішати, в морозильну камеру - і готово! Магія, правда?
Зрозуміло,
кожному, хто хоч мало-мальськи знайомий з фізичними процесами, що протікають в
рідинах, зрозуміло, що на виході вийде проста молочна брила замість жаданого
кремового пломбіру. Для приготування останнього необхідно регулярне
помішування, що перешкоджає формуванню цілісної кристалічної решітки. Домогтися
потрібної текстури можна або за допомогою морожениці, або за допомогою дійсно
магічного рецепта, про який я і хочу поговорити далі.
Секрет пломбіру
Перед тим як
приступити до приготування, добре охолодіть самі вершки, віночок міксера і
ємність, в якій ви будете їх збивати. Так процес піде швидше і простіше завдяки
тому, що охолоджені жирові молекули з вершків набагато охочіше розпрощаються з оболонкою, яка їх оточує, щоб злитися разом, оточивши
бульбашки повітря, якими ви насичуєте емульсію під час збивання.
Підготувавши все
необхідне, спершу змішайте вершки зі згущеним молоком ...
... а потім
додайте розчинну каву. Зрозуміло, каву можна замінити й іншими добавками на
зразок ванілі, столової ложки улюбленого лікеру або пари крапель харчових
ароматичних есенцій.
Тепер приступаємо
до збивання. Збивання вершків вручну - справа невдячна, тому, якщо у вас немає
сили Халка, але є міксер, беріть його і включайте на середню швидкість.
Коли вершки
почнуть загусати, швидкість можна підвищити до максимуму, але стежте за тим,
щоб не збити масло. Підсумкова консистенція повинна нагадувати розтале морозиво:
рідке, але насичене повітрям крем.
Коли справу
зроблено, залишається лише перелити основу для морозива в форму, придатну для
заморожування, і накрити плівкою.
Розміщуємо
контейнер в морозильній камері на 6-12 годин.
У підсумку
виходить вершковий пломбір, що не поступається за консистенцією покупному
аналогу.
Рецепт
Інгредієнти:
- 200 мл вершків жирністю від 33%;
- 116 г згущеного молока;
- 1,5 ст. л. розчинної кави.
Приготування:
- Збиваємо всі інгредієнти разом до утворення повітряної кремообразной суміші.
- Переливаємо основу для морозива в контейнер, накриваємо плівкою і ставимо в морозильну камеру на 6-12 годин.
Немає коментарів:
Дописати коментар