Відкритий
бразильський метод
Дев'ять грамів
крупнопомолотої кави на 100 мілілітрів води.
Використовуємо
гарячу воду, температура - 92 градуси за Цельсієм для всіх трьох методів.
Відкритий
бразильський метод - серйозний професійний підхід, саме так дегустатори
пробують каву на каппінгах. Напій екстрагується 4 хвилини, після чого верхню
кірку кави потрібно просто зняти ложкою.
Кава по-варшавськи
Дрібний помел
залити водою і настоювати, накривши блюдцем.
Кава по-польськи
(вона ж кава по-варшавському або kawa parzona) прийнято пити прямо з гущавиною.
Це не всім подобається, але напій виходить дуже міцним і таким, що бадьорить.
Спробуйте пограти
з профілем заварювання вдома! Ви будете вражені, якщо одні й ті ж зерна дадуть
абсолютно різний смак.
Кава по-кубинськи
Гранований
стакан, 20 грам тростинного цукру і 13 грам кави середнього помелу. Перемішайте
суміш кави і цукру і залийте водою.
Капелька рому і
хороша сигара чудово гармонують з кавою по-кубинськи.
Експериментуйте,
поки ваша чашка не стане смачніше за рахунок зміни ступеня помелу, температури
води або часу заварювання.
- Якщо бачите великі бульбашки, швидше за все, вам пощастило: кава свіжого обсмаження, відбувається бурхлива дегазація, розкриваються смак і аромат. Дайте їм лопнути, щоб не заважали рівномірній екстракції.
- Заварюйте світлообсмажену високогірну арабіку, краще всього класу Specialty.
- Ніколи не використовуйте для таких методів дешеві еспресо-суміші, а тим більше каву, мелену на заводі.
- Знайдіть кав'ярню, яка продає пристойне зерно з помелом на вимогу, а ще краще купіть нормальну кавомолку.
Немає коментарів:
Дописати коментар