Найпростіші способи заварювання кави в чашці: по-бразильськи, по-польськи і по-кубинськи


Заварюємо каву в чашці. Загальний принцип, але три різних рецепта. Головне завжди в деталях.




Відкритий бразильський метод

Дев'ять грамів крупнопомолотої кави на 100 мілілітрів води.

Використовуємо гарячу воду, температура - 92 градуси за Цельсієм для всіх трьох методів.

Відкритий бразильський метод - серйозний професійний підхід, саме так дегустатори пробують каву на каппінгах. Напій екстрагується 4 хвилини, після чого верхню кірку кави потрібно просто зняти ложкою.

Кава по-варшавськи

Дрібний помел залити водою і настоювати, накривши блюдцем.

Кава по-польськи (вона ж кава по-варшавському або kawa parzona) прийнято пити прямо з гущавиною. Це не всім подобається, але напій виходить дуже міцним і таким, що бадьорить.

Спробуйте пограти з профілем заварювання вдома! Ви будете вражені, якщо одні й ті ж зерна дадуть абсолютно різний смак.

Кава по-кубинськи

Гранований стакан, 20 грам тростинного цукру і 13 грам кави середнього помелу. Перемішайте суміш кави і цукру і залийте водою.

Капелька рому і хороша сигара чудово гармонують з кавою по-кубинськи.

Експериментуйте, поки ваша чашка не стане смачніше за рахунок зміни ступеня помелу, температури води або часу заварювання.

  • Якщо бачите великі бульбашки, швидше за все, вам пощастило: кава свіжого обсмаження, відбувається бурхлива дегазація, розкриваються смак і аромат. Дайте їм лопнути, щоб не заважали рівномірній екстракції.
  • Заварюйте світлообсмажену високогірну арабіку, краще всього класу Specialty.
  • Ніколи не використовуйте для таких методів дешеві еспресо-суміші, а тим більше каву, мелену на заводі.
  • Знайдіть кав'ярню, яка продає пристойне зерно з помелом на вимогу, а ще краще купіть нормальну кавомолку.
Кава у різних країнах світу: 5 ароматних рецептів

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...