Чи шкідливі фруктові соки?


Багато людей у ​​вживанні фруктових соків бачать тільки одну сторону медалі, тому що вважають, що вони абсолютно нешкідливі, але це не так. Не варто вірити в їх безмежну користь. Фруктовий сік, в якості харчового продукту може принести користь, а може і нашкодити. У покупних фруктових соках міститься дуже велика кількість цукру, а також вуглеводів які швидко всмоктуються, але практично повністю відсутня клітковина. Деякі соки можуть бути прирівняні до склянки газованої води - користі мало, але калорій багато, цукор буде негайно перетворюватися на зайві складки на боках.


Пам'ятайте, що кожен сік має свої певні властивості і свої особливості, про які не можна забувати. Розглянемо деякі з них:

Морквяний сік

Слід вживати з обережністю, людям, з захворюваннями печінки. Обов'язково додавайте в свіжовичавлений морквяний сік оливкову олію або вершки, інакше ніякої користі напій вам не принесе, і вітаміни не засвояться.

Гранатовий сік

Негативно впливає на стінки кишечника і на здоров'я зубів. Пити гранатовий сік, в тому числі і покупний, варто тільки через трубочку, щоб не пошкодити емаль зубів.

Дітям

Не бажано давати свіжовичавлені соки маленьким дітям, так як їх організм не готовий до таких навантажень. Вкрай не рекомендується вживати сік на голодний шлунок. Необхідно розбавити його водою і вживати за півгодини до їди.

Поради
  • Ягідні і фруктові соки більш багаті на калорії, а ось овочеві містять мінеральні сполуки.
  • При змішуванні різних інгредієнтів для соків слід знати правильний принцип підбору фруктів і овочів. Витримуйте колірну гамму, змішуйте, наприклад, зелені овочі та зелені фрукти. Не робіть мікс з більш, ніж трьох-чотирьох компонентів відразу.
  • Пийте свіжовичавлені соки в першій половині дня і не більше двох склянок на день.
  • Овочеві соки корисніші фруктових.
Уважно стежте за реакцією організму на сік - якщо щось пішло не так, більше не експериментуйте над собою.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...